Competitie

Mannen zaterdag, 5, 5e klasse 16

28 februari 2015

Onbekend

De All Stars hebben gisteren een uitstekende prestatie geleverd door koploper Ameide 5 in eigen huis het eerste puntenverlies te bezorgen. 90 minuten van vooral hard werken leverde een mooie 1 - 1 op. Na maanden niet in actie te zijn gekomen moesten de All Stars gisteren met een door afzeggingen/blessures gehavende ploeg (geen enkele wisselspeler) op bezoek bij de nog ongeslagen koploper Ameide 5. In de wetenschap dat eerder dit seizoen het thuisduel ook nog eens eindigde in een ruime 3 - 7 nederlaag leek de missie op voorhand nagenoeg kansloos. De eerste helft was het balbezit bijna constant voor de thuisploeg. De ploeg kreeg ook enkele kansen maar keer op keer zat er voetje van een All Stars verdediger tussen, was er een redding van gelegenheidsdoelman Colin Hakkert of hielp de koploper de kans zelf om zeep. En waar de tijd richting de rust tikte ging de thuisploeg al steeds vaker de lange bal spelen. Iets wat de All Stars in de kaart speelde. De rust werd dan ook gehaald met een 0 - 0 stand. Na de thee ging de thuisploeg met enkele wissels (een luxe die de All Stars niet hadden) direct op jacht naar de openingstreffer. Er werd geprobeerd druk te zetten maar de met de wind in de rug spelende All Stars kwamen er nu ook enkele keren gevaarlijk uit. Na een kwartier spelen leek zich zelfs een mooi scenario te voltrekken toen Patrick de Ridder, na een prachtpass van gelegenheidsback Theo Horden, alleen op de doelman afging. Maar waar de defensie van Ameide ternauwernood kon redden lag de bal nog in dezelfde minuut aan de andere kant in het net. Een enorme domper voor de All Stars. Ondanks deze tegenslag ging het echter verder met waar het bezig was. Zeer compact spelen en er af en toe gevaarlijk uitkomen. En slechts acht minuten na de openingstreffer was daar zowaar de 1 - 1. Een verre ingooi van Patrick de Ridder werd door Martin Bogerd doorgekopt waarna André Hoencamp in de korte hoek binnentikte. Een gelijke stand die de All Stars niet meer weg zouden geven. De laatste 20 minuten toonde de ploeg zich onverzettelijk. Nadat het in de slotfase nog wel éénmaal zeer goed weg kwam met een bal tegen de onderkant van de lat was daar even later het bevrijdende eindsignaal en kon de ploeg gaan genieten van een prachtig resultaat. Door dit gelijkspel blijven de All Stars op de vijfde plaats.