Strijdlustig Asperen houdt 3 punten in huis

Strijdlustig Asperen houdt 3 punten in huis

Asperen VR1

7 - 0

ASH VR1

Marit Warsen (schot)
35'
Marit Warsen (intikker)
55'
Marit Warsen (schot)
72'
81'

Competitie

4e klasse 844

Datum

6 november 2021 12:30

Scheidsrechter

R. Keuken

Accommodatie

Sportpark Asperen
Leerdamseweg 39
4147BM
ASPEREN
tel. 0345-613687

Opstelling

Op een winderige zaterdagochtend verzamelen de dames van Asperen zich rondom de deuren van de kleedkamers. Er moest even wat geregeld worden rondom de planning van de kleedkamers, maar na enig overleg kregen we de sleutel van de juiste kleedkamer. De dames namen eerst plaats in de kleedkamer waar genoeg ruimte was om even te luisteren naar de bespreking van coach Pieter. Nadat de tactiek was besproken, was het tijd voor de dames om zich om te kleden en zich mentaal voor te bereiden voor de derby tegen ASH VR1. Sanne had een nieuwe playlist gemaakt met wat nummers die daarbij moesten helpen. Nadat alle haren strak in de staarten waren gedraaid, was het tijd om naar buiten te gaan voor de warming-up. Na dat alle spieren warm genoeg waren, was het tijd om af te trappen. Onze vaste vlagger schitterde van afwezigheid door ziekte, maar zijn taak werd vakkundig over genomen door Rob. Rob, bedankt voor het vlaggen!

ASH begon meteen fel aan de wedstrijd. Ze wilden de dames van Asperen even goed laten zien dat er niet zomaar van hen gewonnen kon worden. Met twee snelle spitsen hadden de backs van Asperen het lastig. ASH had goede uitbraken wat voor wat dreiging zorgde rondom de zestien meter van Asperen. Maar ook de dames van Asperen lieten zien dat ASH niet makkelijk zou kunnen scoren in het Asperse doel. Beide teams gingen de duels fel in. Asperen probeerden het balbezit te reguleren door over te blijven tikken. Maar ASH liet zien dat zij dit ook aardig konden. Na 20 minuten was het Cynthia die de spanning wist te doorbreken met een doelpunt. 1-0! De bal kwam in de kluts in de zestien meter van ASH voor de voeten van Cynthia die de bal knap het doel in wist te schieten. 
Daarna kwam de dreiging van ASH wederom, maar Asperen wist dit goed te onderdrukken. Ondertussen had Terra honger gekregen van het achterna lopen van de snelle spits van ASH. Ze vroeg aan de  bank om wat te eten, gek genoeg wist iemand peperkoek (?) uit zijn zak te toveren. Terra haar honger was gestild en ze kon weer even door met jagen. De dames van Asperen leken op de rechterkant het meest gevaarlijk. Sydney werd regelmatig de hoek ingestuurd en gooide vervolgens haar hele lichaam erin om het balbezit voor Asperen te kunnen bewaren. De dames van Asperen bleven de druk opvoeren. Op een gegeven moment vond Nadine het tijd om eens mee op te komen. Na een goede passing werd Nadine de hoek ingestuurd en met een strakke voorzet wist ze hem voor de voeten van Marit te krijgen die de bal zo het doel intikte: 2-0! Dit was tevens de stand bij het rustsignaal; de scheids vond het tijd voor een bakkie leut. 

Na een peptalk van coach Pieter kwamen de dames van Asperen strijdlustig het veld weer op voor de 2e helft. Het doel was duidelijk: de dames van Asperen moesten de overhand zien te houden in deze derby. Vanaf de aftrap bleek dat Asperen sterker uit de kleedkamer was gekomen. In minuut 55 wist Marit de bal wederom het doel in te tikken. 3-0! Asperen bleef goed rondspelen en bewaarde daarmee het balbezit. Na wat geklungel in het zestien meter gebied van ASH kwam de bal voor de voeten van Madelief die hem keurig in het doel plaatste. Na 67 minuten stond het 4-0. Marit wilde toch nog proberen om een hattrick te scoren en dat lukte;  in minuut 72 was zij wederom trefzeker en stond er 5-0 op het scorebord. Wietske dacht 'ja hallo, ik wil ook nog een doelpuntje mee pikken!' en zo scoorde zij in minuut 78 de 6-0. 
Nadine vond het weer eens tijd om de middelijn over te steken. Met een prachtige dribbel actie maakte zij het tot randje zestienmeter toen ze door 3 speelsters van ASH in de sandwich werd gelopen. De uitstekend fluitende scheidsrechter kende een vrijetrap op de rand van de zestien toe. Madelief zag haar kans schoon en schoot de bal over de keeper het doel in. Na 81 minuten spelen stond het 7-0 voor de dames uit Asperen.

Na wat krampbehandelingen aan beide kanten van het veld vond de scheids na 90 minuten tijd om af te blazen. De dames uit Asperen houden de 3 punten in huis en blijven zo in achtervolging van koploper HSSC'61 VR1. 
Komende week hebben de dames een drukke week voor de boeg: Dinsdagavond wacht een bekerwedstrijd in Papendrecht tegen Papendrecht VR2. De aftrap is om 20:00 uur. De dames van Asperen zien u graag!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!