Opstelling Asperen VR1

Lieve lezers, Hier is uw Razende Reporter weer.

Uw Reporter zit nog vol van de adrenaline achter zijn typemachientje een verhaaltje te schrijven die alle verbeelding te boven gaan.

=== WAT   EEN   WEDSTRIJD ===

Vandaag staat alweer de 3e Beker ronde op het programma, dit is een doordeweekse wedstrijd geworden tegen de VR2 van Papendrecht. Dat houd in dat er vroeg gegeten moet worden of men komt rechtstreeks vanuit het werk naar de locatie. Allemaal zaken die de normale wedstrijd voorbereiding danig in de war sturen. De trainer die al om 18:30 een voorbespreking gaat houden met de meiden om de tactiek voor deze wedstrijd door te nemen. Rond 19:00 wordt er afgereisd naar Papendrecht, niet iedereen weet goed de weg dus niet alle dames zijn op tijd.

Bij aankomst op het complex zien wij al een vrouwen team zich warm lopen, dit ziet er wel erg professioneel uit allemaal. De begeleiding vraagt zich dan ook af of er wel tegen dit team gevoetbald moet worden. Tikkie Takkie en snelheid zit er in dit team van Papendrecht….

Als dan toch eindelijk iedereen op het veld staat om de warming-up te doen vraagt de tegenstander of er nog wat extra tijd nodig is voor de opwarming. Maar volgens John Bor zijn het Stoere Boeren Meiden, en zij zijn er klaar voor om de strijd aan te gaan.

Waarschijnlijk heeft de tegenstander dezelfde tactiek als onze hoofd trainer, want als het 20:00 is kijkt de scheids nog even op zijn hagelnieuwe horloge en constateert dat onze tegenstander nog in de kleedkamer zit….. Hij begint daarom maar vast met de toss en Asperen verliest dit zodat Papendrecht mag aftrappen. Na de aftrap weet Asperen niet wat er gebeurd, zoals gezegd de tegenstander is een fervent liefhebber van tikkie takkie en wat de snelheid betreft, Speedy Gonzales is er niets bij. Gelegenheids linksback Tessa wordt het snot voor de ogen gelopen en zij voelt regelmatig het wapperende haar van haar tegenstander onder de neus kietelen. Madelief en Nadine moeten alle zeilen bijzetten om de snelle tegenstanders in te dammen.

Aangemoedigd door hun coach in korte mouwtjes (hij denkt dat het nog zomer is) doet Papendrecht er nog een schepje bovenop. Als de storm nog steeds over het veld raast valt daar dan na 13 minuten de 1-0 binnen. De leiders van Asperen verwachten dat dit nog een zwaar avondje gaat worden, ze moesten eens weten…..

Papendrecht die in de competitie ook geen tegenstand heeft had als doel gesteld een snelle voorsprong en de tegenstander laat zijn koppie hangen. Echter heeft men zich aardig vergist in die Boerinnen uit de polder. Onder luide aanvoering van Madelief worden de toch al korte mouwen nog eens extra opgestroopt en gaat Asperen uit een ander vaatje tappen. Waar in het begin nog wel eens de lange bal werd gehanteerd, laten de meiden nu zien dat zij het Tikkie en Takkie voetbal ook beheersen, langzamerhand krijgen de Tijgerinnen meer grip op de wedstrijd en komen we steeds dichter bij het vijandelijke doel. Dat de scheids nog niet verwacht wat er gaat komen blijkt wel dat hij verzuimd een terechte strafschop aan Asperen te geven. Charlene wordt achterover getrokken op het moment dat zij alleen op de keeper af kan gaan, door voetballen niets aan de hand roept de scheids. Dat is het teken wat de meiden nodig hadden, enkele veel begrijpende blikken worden naar elkaar uitgewisseld en nu waart er een andere Storm over het veld. De tegenstander wordt steeds verder terug gedrongen en dat resulteert in een terechte gelijk maker door een getergde Charlene die de bal aangespeelt krijgt door Wietske. De bank ontploft en de coaches krijgen weer kleur op de wangen daar waar de coach van Papendrecht steeds stiller wordt en vermoedelijk de bui al voelt hangen.

Asperen tikt de tegenstander nu helemaal gek, ze weten niet meer waar ze het zoeken moeten. Alle ballen verdwijnen over de zijlijn of in de handen van de keeper. Als dan iedereen denkt dat we met een gelijk spel gaan rusten denkt Charlene daar anders over, zij weet de bal te veroveren en deze naar de vrij staande Wietske te spelen, zij denkt vervolgens niet na en haalt uit waarna de bal achter de verbaasde keeper in het netje valt,  1 – 2 De scheids weet vervolgens niet hoe snel hij voor de rust moet fluiten.

Na de thee en de nodige wissels maken we ons op voor de 2e helft, wordt deze net zo spannend….

Sanne die in de 1e helft op het doel stond staat nu rechtsbuiten en Fleur K staat nu op het doel, ook de tegenstander heeft dit opgemerkt en denken dat hun kansen stijgen door deze wissels. Komen zij ff bedrogen uit. Sanne met haar snelheid maakt de verdediging stapelgek en Fleur staat steeds op de juiste plaats waardoor ze gaan inzien dat het nog een lastige 45 minuten gaat worden. De wedstrijd begint op een slijtage slag te lijken, alles wordt gegeven door de Tijgerinnen om de wedstrijd over de streep te trekken. Verborgen krachten komen uit het puntje van de tenen, ze blijven gaan en doen er alles aan om de tegenstander af te stoppen.

Is het nog een mooie wedstrijd, nee dat niet maar wel rete spannend, de marge is maar 1 goal en bij gelijkspel volgen er pingels, die niemand wil nemen. Na 65 minuten kan Cynthia niet meer en wordt gewisseld voor Sydney die vervolgens sleurt en trekt over het hele veld heen, aangemoedigd door Madelief. Madelief de rots in de branding, ze kan niet alleen handig voetballen maar weet ook nog eens de meiden te motiveren om door te blijven gaan en er een stapje bovenop te doen. Als vervolgens Madelief eens stil valt is daar altijd Sydney nog die dan even roept, Madelief jij ook hup hup en door.

Hadden we het al eens over de scheidsrechter gehad, hij heeft zich als taak gesteld om deze wedstrijd in het voordeel van Papendrecht te slechten. Bij elke vrijebal stond zijn hagelnieuwe horloge waarschijnlijk een aantal seconden stil waardoor hij genoodzaakt was er natuurlijk blessuretijd bij te trekken, maar hoeveel dat weet niemand. Als dan na 92 minuten gevraagd wordt hoe lang de wedstrijd nog duurt varieert dat tussen de 1 en 3 minuten.

Goed aan het einde van de wedstrijd zie je dat alle spelers leeg gespeeld zijn en dat de nauwkeurigheid niet meer optimaal is. Papendrecht die nog maar zelden de middenlijn over komt en Asperen die heel onzorgvuldig in de afronding is zorgen ervoor dat iedereen op is van de zenuwen. Simone die met haar gebroken schouder zich nog wel ff wil omkleden om de winnende binnen te schieten. Jesmee die na haar blessure weer eens op de bank zit, wil er niet in omdat ze de zenuwen niet de baas is en geen fouten wil maken.

Als dan na veel geroep naar de scheidrechter om nu eindelijk eens af te blazen hij er inderdaad na 9,5 minuut extra tijd een einde aan maakt, ontlaad iedereen zich.

Na complimenten van de tegenstander dat zij nu eindelijk eens een tegenstander van formaat hadden waar ze zich aardig in vergist hadden, was het tijd voor een groeps foto.

En de kans bestaat dat menig MC Donalds onderweg de omzet nog even omhoog ziet gaan deze avond.

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen ST Vuren/Herovina