5 september 2015 14:30

Scheidsrechter

Stijsiger, R.D.

Onbekend

Met een nare nasmaak van de wedstrijd toch begonnen aan dit verslagje. Vandaag stond de uitwedstrijd naar Lekvogels 2 op het programma. Ondanks de vele regen lag het veld er prima bij. We hadden zin in de eerste wedstrijd van het seizoen. Het seizoen dat we overigens onder de technische begeleiding gaan doen van Carl Kroeze (Trainer), Bas van Lopik (Leider), Dirk (vlagger) en Jan Temminck (alleskunner).

Na afgelopen donderdag een 4-1 achterstand bij rust omgebogen te hebben tot een  6-6 tegen Zuilichem 2 gingen we met toch wel een goed gevoel weg. In de kleedkamer werd onder sfeervolle muziek omgekleed en werd de opstelling bekend gemaakt.

Carl had voor deze wedstrijd de volgende opstelling gemaakt.  Op doel: Jos. Acherin vlnr: Mike / Ed / Mark / Lambert. Het middenveld vlnr: Jael / Jan / Ricardo en de voorhoede bestond uit vlnr: Rick / Jorn en Menno. Op de bank hadden we Patrick / Wietse / Ryan  en Houssein.

Het goede gevoel van voor de wedstrijd kon niet worden vertaald naar de wedstrijd zelf. Het was duidelijk dat er een aantal spelers moesten wennen. We waren niet scherp en stoorden niet als team waardoor Lekvogels er relatief makkelijk doorheen combineerden. Dit leidde ook de eerst kans van Lekvogels, gelukkig eindigde deze op de lat.

Aan de andere kant werd Asperen gevaarlijk naar een heerlijke dieptepass die jorn mooi over de keeper stifte, echter stuiterde deze op de lat en vervolgens achter de lijn. Verder was het vooral een collectieve offday. Niemand zat echt goed in de wedstrijd, werden te moeilijke keuzes gemaakt en afspraken werden niet nagekomen. Daardoor hield Lekvogels het overwicht en scoorde dan ook de 1-0.

Bij balbezit kwam Asperen wat beter in het spel. Durfde wat meer te voetballen en na een periode van balbezit legde ed de bal met een schitterde dieptepass op het hoofd van Ricardo die bal achterwaarts verlengde en zo de 1-1 aantekende.

Niet lang na deze 1-1 konden we de thee opzoeken voor de rust. Carl gaf wat instructies door en herinnerde ons aan de afspraken die we onderling hadden gemaakt. Er werden 2 wissels gedaan. Rick ging eruit voor Ryan en Houssein kwam erin voor Menno. Met deze wissels en de wind in de rug probeerden we de 2e helft de ballen achter de verdediging te leggen wat ook resulteerde in een grote mogelijkheid voor Houssein na knap voorbereidend werk van Ryan. Houssein ging 1 op 1 met de keeper, maar besloot de bal breed te leggen op de inlopende Ryan. Geen verkeerde gedachte alleen werd de bal onderschept.

Ed werd gewisseld voor Wietse en er kwam dus een aanvallende speler bij Asperen bij.

De wedstrijd bleef een beetje op en neer gaan. Het was wachten op een foutje. Helaas viel dat foutje bij ons waardoor Lekvogels de 2-1 binnen kon prikken. Wanneer er vlak daarna een moeilijke oplossing wordt gezocht door het midden en Lekvogels kan onderscheppen is het 3-1.

Om nog meer stootkracht voorin te realiseren wordt Patrick ingebracht en Mark eruit gehaald. Achterin gingen we 1 op 1 spelen en alles werd op de aanval gegooid. Dit resulteerde in de 3-2 van Ryan. Met nog een minuut 5 te gaan werd er nog meer druk naar voren uitgeoefend door Asperen. Dit resulteerde in 4 a 5 corners voor Asperen, maar helaas werd hier niet uit gescoord en was 3-2 dus de uitslag.

De conclusie van vandaag: er waren te veel spelers niet in goede doen, werden moeilijke oplossingen gezocht en er werd zonder strijd gespeeld. Een gelijk spel had gezien het spelbeeld zeker verdiend geweest maar hebben we niet gekregen. Dus een valse start van de competitie.

Namens Heel vv Asperen willen wij de speler van Lekvogels 2 beterschap wensen die tijdens een ongelukkige botsing met onze keeper Jos zijn scheen- en kuitbeen heeft gebroken.