7 april 2018 14:30

Scheidsrechter

Jan Hoek

Onbekend

26 weken geleden werd de eerste overwinning in de competitie behaald tegen Almkerk. In Almkerk werd een 2-0 achterstand  in de rust knap omgezet naar een 4-5 overwinning.  Zaterdag was het tijd voor de return in eigen huis. In de voorbereiding bleek dat er een aantal spelers de 'rust ' opzochten van de feesttent. Helaas waren zij niet op de hoogte dat de 'Darkraver' die nacht al om half1 naar huis was gegaan want dan had Jan mogelijke de tent ook voor half3 kunnen verlaten. Immers werd hij en o.a. Marcel, de barman 11 uur later al verwacht op het voetbalveld. Waar Johnny 2 weken geleden nog zei dat hij nooit meer op kunstgras ging voetballen omdat anders zijn knieeen lelijk werden, kwam hij toch weer aanlopen met zijn tas. Dennis zat overigens te strooien met lekkere nummers in de kleedkamer en Joost zat weer eens te piepen dat zijn lichaam het kantoorleven niet aan kon. Na wat 'huillie huillie ' en tijgerbalsum kon hij terecht aan de gang met de vlag.
Peter deed voor aanvang nog snel zijn standaard trucje. Het was 20 graden en Berry had gelukkig zijn thermoshirt aan. Bert was de enige middenvelder die wel gewoon geslapen had en samen met Klaas moesten zij als motor aan de bak. Gelukkig werd Klaas wakker bij het fluitsignaal van de scheids en zodoende hadden we '11 fitte mannen' aan de start.

Elke wedstrijd tot nu toe kwamen we snel op achterstand echter deze wedstrijd zaten we er vanaf het begin strak op.  Almkerk speelde graag de diepe bal net als de heenwedstrijd, echter werd er goed gebruik gemaakt van de buitenspelval door de kant van Asperen. 1 keer kwamen we goed weg na een scherpe voorzet van Almkerk die net over het doel gekopt werd. Lukas legde er genoeg druk op  en pakte nog een belangrijke bal uit de hoek van het doel. Peter had zijn standaard trucje gedaan en had hierdoor vertrouwen getankt, genoeg betrouwen om de bal van 25 meter op de lat te schieten. Marvin stapte 2 keer mooi over de bal heen en Marcel had de goal van Zlatan vorige week gezien en miste het doel op een ' haartje'. Beide teams hadden kansen maar het bleef knap 0-0 in de eerste helft.

Na de rust kwam Arno het team achterin versterken samen met Cor. Joost ging naar de spits en Mister T naar het middenveld. Tot de 80ste minuut leek het 0-0 te blijven. Joost had de kans om de 1-0 te maken maar hij werd afgeleid door een voorbijvliegende bromvlieg en schoot de bal de leerdamseweg op.  Zo werden andere kansen niet afgemaakt totdat de centrale verdediger van Almkerk de bal tegen Joost aanschiet. Geen hands oordeelt de scheids en Leon wordt de diepte ingestuurd. 4 tegen 1 in het voordeel van Asperen. Peter die inmiddels van de backpositie naar de spits was gegaan schiet de bal erin. 1-0.
Almkerk gaat druk zetten maar geeft daardoor ook ruimte weg. Asperen countert er weer uit en Almkerk trekt aan de noodrem. Geel, 10 minuten van het veld, en een vrij trap. Johnny de specialist pakt de bal en schiet de bal vanuit de vrije trap perfect in het doel. Met 10 man gaat Almkerk druk zetten en komen zelfs tot een schotkans. 1-2. Knap binnengeschoten van buiten de 16. Enkele minuten later fluit de scheids. Einde wedstrijd!!
De verdediging stond als een huis vandaag, maar aan de afronding moet nog wel wat worden gewerkt.
In ieder geval 2x gespeeld tegen Almkerk en 6 punten!

Op het terras werd door Dennis nog gestrooid met lekkere nummertjes en konden al de rondjes die Arno gaf er niet meer bij.
In de avond stond echter nog een wedstrijd op het programma, Hollandse avond in de feesttent. 11spelers aanwezig, geen wissels.

#bovenheukelum. #dehaanisdood. #kiekhoerie. #nietmeer slechtstedoelsaldo.