MO17-1 Een slechte generale is een.............

Onbekend

Opstelling Asperen MO17-1

02-02-2019

Sleeuwijk MO17-1 – Asperen MO17-1

Lieve lezers, vandaag de laatste vriendschappelijke wedstrijd voordat er volgende week in de Champions league de eerste wedstrijd wordt gespeeld. Op het eerste gezicht is op een uitgestorven complex van Sleeuwijk geen tegenstander te bekennen, maar dat houd onze meiden niet tegen om een goede warming-up te doen. Dan, 10 minuten voordat de wedstrijd zou beginnen verschijnt daar onze tegenstander aan de horizon, waarschijnlijk hebben ze daar een verborgen krachthonk, want zonder noemenswaardige opwarming wordt er gestart met de wedstrijd.

Zoals gezegd een vriendschappelijke wedstrijd, daarin kan je dan eens een andere opstelling en speelwijze hanteren. Te beginnen met de begeleiding, waar normaal Jan en Jurgen voor de groep staan, zijn nu de oudgedienden Rob en Marcel uit de toverdoos gehaald. Aangezien we het de komende weken moeten doen zonder onze keeper Sydney, heeft Terra aangeboden om deze belangrijke taak op zich te nemen. Dat zij dat erg serieus opneemt blijkt wel uit het feit dat uw reporter te horen heeft gekregen dat zij ook de keeperstraining aan het volgen is. Aangezien Sanne en Kim geblesseerd of ziek zijn heeft het team dus versterking nodig. Waar we de afgelopen wedstrijden al Livia hebben zien schitteren mag vandaag ook Lotte haar kunsten vertonen.

De teams zijn erg aan elkaar gewaagd en er worden weinig kansen weggegeven. Het is een aantrekkelijke wedstrijd om te zien en bij vlagen wordt er door beide partijen schitterend voetbal op de mat gelegd. Zoals ook al tijdens de competitie is gebleken is scoren voor de girls niet gemakkelijk. Terra die op goal staat doet het boven verwachting goed en haar uittrappen komen ook regelmatig op de helft van de tegenstander terecht. Applausje voor Terra die nog nooit op doel heeft gestaan. Omdat we een oefenwedstrijd spelen kan er ook wel eens iets anders geprobeerd worden, bv de doeltrappen. Normaal een prooi voor een van onze keepers, maar nu doet Anouk dit. Na een aantal malen een lange bal gegeven te hebben probeert zij nu eens een korte bal op Fleur K te geven. Of Anouk de bal niet hard genoeg heeft gespeelt of Fleur K staat niet op te letten kan uw reporter niet goed waarnemen. Maar wat hij wel kan zien is dat de spits de bal onderschept en deze laag over de grond richting doel schiet. Terra die alles wat in de buurt van haar handen komt klemvast heeft, moet nog erg wennen aan de ballen die over de grond gespeeld worden. Ze duikt nog wel naar de bal maar net een fractie te laat waardoor de bal onder haar door het doel in gaat. 1 – 0 voor Sleeuwijk. Geen probleem we zijn ten slotte aan het oefenen.

Aangezien het druilerig weer is en best wel koud als je langs de lijn staat. En het zal dan ook niemand verbazen dat alle toeschouwers richting de bar rennen voor een lekker bakkie koffie. Voor de meiden weer een reden om weer de vaste keepers wissel door te voeren en Fleur P probeert bij een van haar ploeggenoten voetbalschoenen te bietsen. Tijdens de eerste helft heeft ze het vuur uit haar sloffen gelopen en kunnen deze wondersloffen geen 2e helft meer aan. Gelukkig heeft Esmay nog een tweede paar pumps bij zich.

Nadat het team op bijna 11 plaatsen gewijzigd is , wordt er aangevangen met de 2e helft en zijn de girls er op gebrand om de achterstand weg te werken. Maar net als in de 1e helft, zijn de teams aan elkaar gewaagd en geven ze weinig weg. Door de voorsprong leunt Sleeuwijk iets achterover en probeert de voorsprong vast te houden, Asperen zoekt de aanval op en krijgt wel mogelijkheden maar ze kunnen de bal steeds niet goed onder controle krijgen om een goede doelpoging te krijgen. De grootste kans in de 2e helft is voor Asperen. De bal wordt door Asperen heel snel verplaatst van rechts naar links en daardoor krijgt Jesmee de kans om op te rukken richting het doel van Sleeuwijk. De tegenstander rent achter haar aan, maar de weg is nog lang en de beentjes kort. Als zij dan uiteindelijk de kans krijgt om vernietigend uit te halen, zijn de spiertjes waarschijnlijk dusdanig verzuurd, dat zij de bal niet in het doel ziet gaan maar net naast.

Ondanks de uitslag, een nipte 1 – 0 verlies, kunnen we stellen dat dit weer een zeer nuttig dagje uit is geweest. Het team lijkt er klaar voor om de competitie te beginnen.

Lieve lezers wederom een verslag van uw Razende Reporter, tot volgende week.