Scheidsrechter

Bleek, G.W. van

Onbekend

Opstelling Asperen 1

Brederodes had zich de kennismaking met Zuid I heel anders voorgesteld. De door velen als titelfavoriet bestempelde groen-gelen bleven in hun ouverture tegen Asperen steken op 1-1.

De verwachtingen in het Vianense kamp waren dan ook hooggespannen. De thuisclub begon enorm gretig, maar dat ging ten koste van de passing. Die was erg slordig. Vrije trappen en hoekschoppen werden slecht genomen, en als ze al eens goed voor het doel kwamen werden ze steeds goed verwerkt door de kopsterke defensie van Asperen. Na ruim een kwartier had Brederodes moeten scoren, maar een kopbal stuiterde terug van de paal.

Naarmate de eerste helft vorderde werd Asperen brutaler. Op het halve uur liet de defensie van Brederodes een fikse veer vallen. Melvin Collé onderschepte een breedtepass en liep door naar de achterlijn vanwaar hij de volledig vrijstaande Gerard Breider bediende, 0-1.
Kort daarna stompte doelman Dennis Rooijakkers een vrije trap van Brederodes uit de kruising.

Heldenrol
Na rust had Brederodes zijn zwak voetballende vleugelverdedigers vervangen. De groengelen zetten veel druk naar voren en kwamen binnen drie minuten langszij, 1-1.
Daarna kreeg Brederodes serieuze kansen. Keeper Dennis Rooijakkers groeide in een heldenrol, want op elk schot reageerde hij fantastisch. Asperen hield zich staande en reageerde veel beter op de afvallende ballen. In het laatste kwartier voetbalde Brederodes, dat weinig ruimte kreeg van Asperen, steeds statischer.
De laatste kans was een schot vanaf 10 meter die de kruin van Marcel van Hemert raakte en met dezelfde snelheid weer terug het veld invloog.

“1-1, was overigens het maximaal haalbare, Brederodes heeft een erg goede ploeg. Zij waren beter dan wij, maar we hebben naar onze mogelijkheden gespeeld". Toen de thuisploeg vlak na rust snel op gelijke hoogte kwam, vreesde de Asperen trainer dat Brederodes ‘erop en erover’ zou gaan. “Maar de ploeg reageerde heel goed. We hielden ons redelijk staande, al hebben we zelf geen kans meer gehad.””, zag een tevreden trainer Richard Smaal.
"Brederodes zocht naar de overwinning, maar slaagde er niet in doelman Dennis Rooijakkers te passeren".