19 september 2015 15:00

Scheidsrechter

Dee, R. van

Onbekend

ASPEREN – Na de zeperd op de openingsdag volgde voor Asperen vorige week het herstel met een gelijkspel bij Brederodes. Tegen Ameide pakte de ploeg van Richard Smaal de volle buit: 2-1.

Na twintig minuten keek Ameide al tegen een 2-0 achterstand aan. Die klap kwam de ploeg uit Ameide niet meer te boven. “Ameide kon simpelweg niet overweg met het opportunistische spel van Asperen”, zag de Ameide-trainer. “We haalden totaal ons niveau niet, het was erg onrustig.”

Gerard Breider opende de score na een slimme pass van Michiel den Hartog. Hij schoot de bal goed binnen vanaf de linkerflank. Jannick van Snippenberg maakte er niet veel later 2-0 van. Een vrije trap van Dick Schaaij belande op het hoofd van de lange middenvelder. Hoog in de lucht hangend kopte Jannick binnenkant paal binnen.

Na rust drong Ameide aan. Met veel inzet en soms de grens opzoekend, gingen de blauw-witten op zoek naar de aansluiting. “En dus was het in de slotfase billen knijpen”, erkende Smaal.

De gasten kwamen vijf minuten voor tijd nog terug tot 2-1 en in de 94’ minuut dacht Ameide zelfs nog voor de gelijkmaker aan te tekenen, maar de scheidsrechter en zijn assistent hadden beiden buitenspel geconstateerd.

“Ik denk een terechte uitslag”, zei Smaal. “Hoewel wij na rust aanvallend weinig meer konden uitrichten en uiteindelijk met de hakken over de sloot wonnen. Ameide heeft echter ook weinig grote kansen gekregen.”