Scheidsrechter

A.Damsteeg

Onbekend

Opstelling

Deze zaterdag mochten we weer laat in de middag aantreden op het Asperse B-veld. De regen en voorgaande wedstrijden van het afgelopen seizoen hebben al zichtbaar hun sporen achtergelaten. We moesten het er echter maar weer mee doen. Qua selectie hadden we het niet breed, maar 12 zijn er nog altijd genoeg.

Omdat we vorig seizoen al onnodig punten hadden laten liggen tegen deze ploeg, wees Cecil ons op het belang van onze inzet tijdens deze wedstrijd. Als we die weer niet zouden tonen, zou het weer zware wedstrijd worden. Helaas was dat precies wat er gebeurde. We begonnen als een ‘natte krant’, de kansen die we kregen gingen er helaas niet in. De twee mogelijkheden die GDC in een half uur kregen waren ook gelijk doelpunten. Dus keken we tegen een achterstand van 0-2 aan. Het laatste kwartier herpakten we ons en lieten we wel zien dat we ervoor konden vechten. Renate stormde op naar voren, ging recht op de keepster af, de bal helaas ook. Maar gelukkig stond Sharon daarachter en kon in de rebound raak schieten 1-2. Niet veel later nam Sharon de corner en was het Marlène die de bal het doel in wist te schieten 2-2. De achterstand hadden we weggepoetst. Dit was dan ook meteen de ruststand.

In de rust kregen we er van langs dat we zo slap waren begonnen. Blijkbaar had dit weinig effect, want in de tweede helft lieten we wederom het kaas van ons brood eten. Na een minuut of 10 wisten zijn ons nogmaals op achterstand te brengen 2-3. Op dat moment zakte Asperen een beetje weg en was het geloof er ook niet meer. Toch wisten we ons uiteindelijk bij elkaar te rapen en gingen we er weer vol voor. Dit bleek niet voor niets want na een mooie steekpass wist Sabine de gelijkmaker binnen te schieten! Nu we dit hadden, wilden we uiteraard meer. We gaven vol gas en deden er alles aan om nog te winnen. Het zat alleen niet mee, we kregen de bal niet meer in het doel. Ook de verschillende discutabele spelmomenten waren helaas niet aan onze hand. Desalniettemin hebben we uiteindelijk zelf verzaakt. Volgende week weer een herkansing om te laten zien dat we het wel kunnen.