Asperen laat het voor rust liggen bij De Alblas

Scheidsrechter

Oort, F.J. van

Onbekend

Opstelling Asperen 1

De Alblas boekte een op het eerste gezicht eenvoudige 3-0 overwinning. Kansloos was Asperen zeker niet. De elf van Richard Smaal lieten het voor rust liggen en verloren met 3-0.

De Alblas was in de beginfase op alle fronten af te troeven en daarom was de 3-0 nederlaag zeker niet nodig.

“Als we voor rust met 2-0 of 3-0 voor komen, doen we het naar behoren”, baalde Smaal na afloop. “Bij de kansen waren we niet scherp genoeg.” Al in de eerste minuut miste Gerard Breider 1-op-1 met de doelman en later werden er nog twee behoorlijke kansen om zeep geholpen.

In de laatste seconde van de eerste helft leed Asperen ongelukkig balverlies in de opbouw en na zwak ingrijpen van de laatste linie scoorde de sterke spits van de thuisploeg.

De tweede helft was nog maar net drie minuten oud en wederom scoorde De Alblas. Een lange bal werd door Rob van Ooijen slecht ingeschat en zijn directe tegenstander kon een medespeler bedienen. 2-0.

Smaal: “Dan weet je dat het heel lastig wordt. De ruimtes worden groter en wij hadden niet het vernuft om wat te forceren, zoals dat tegen VVAC wel lukte.” De Alblas liep met de 3-0 nog wat verder weg. “Heel zuur, maar uiteindelijk zat het er niet in”, besloot Smaal.