Scheidsrechter

Dalen, A.C.W. van

Onbekend

Opstelling

Asperen tegen Streefkerk kende ook in deze editie geen winnaar. Op basis van het spel was de 1-1 remise tussen Asperen en Streefkerk wel terecht uitslag. Toch liet Asperen na een belangrijke driepunter te pakken.

Voor rust was Asperen scherp en gretig en had het zichzelf een betere positie kunnen verschaffen dan de 1-0 ruststand. De eerste kans kwam al na één minuut. Melvin Collé hakte een voorzet van Tareq Ibrahim bij de eerste paal. Hij zag zijn inzet tegen de paal wegspatten. In de vierde minuut kreeg Michiel Den Hartog de bal net buiten het strafschopgebied voor zijn voeten en haalde schitterend uit. De bal draaide geweldig in de kruising: 1-0. Jannick van Snippenberg en Dick Schaaij kregen prima kansen om de marge te vergroten, maar schoten allebei net naast.

Waar Asperen voor rust de touwtjes in handen had, waren de gasten in de tweede helft de betere ploeg. Maar juist in de periode dat de ploeg van Richard Smaal onder druk stond, had de wedstrijd in Asperens voordeel beslist kunnen worden. “De situatie met Tareq Ibrahim en Michiel den Hartog was cruciaal”, doelde Smaal op de grote kans die beide spelers tien minuten na rust kregen. “Als die erin gaat wordt het 2-0 en ik denk dat we dan het potje uithalen.”

Rode kaart
Na rust waren de rollen omgedraaid, maar kreeg Asperen de grootste kansen. Naast de gemiste kansen van Ibrahim en Den Hartog had middenvelder Ibrahim nog twee keer moeten scoren. Zijn eerste kopbal werd knap gekeerd door doelman Bouke de Jong. Een tweede poging met het hoofd ging net naast. Door die missers werd een foutje van Asperen-doelman Dennis Rooijakkers, die verder prima keepte, wel erg duur. Bij een corner van Streefkerk kwam Rooijakkers niet van zijn plaats en de bal draaide rechtstreeks bij de tweede paal binnen: 1-1

Tien minuten voor tijd legde Melvin Collé de bal breed op Maikel Groenenberg die een verwoestend schot in gedachten had. Een Streefkerker gooide zich voor de uithalende Groenenberg en kon ten koste van zijn tweede gele kaart verhinderen dat Maikel doel zou treffen. De scheidsrechter die in eerste instantie naar de stip leek te wijzen, besloot het leder toch net buiten het strafschopgebied te leggen.
De Streefkerker die zijn tweede gele kaart kreeg mocht dus inrukken, maar Asperen wist van het overtal echter niet te profiteren. Wederom een remise voor de wit-zwarten.

Volgende week Drechtstreek! 14:30 uur