Scheidsrechter

Simon, R.

Onbekend

Opstelling

Het kelderduel tussen Asperen en Arkel kende geen winnaar: 2-2. Op basis van negentig minuten was die uitslag terecht, maar de thuisploeg zal zich achter de oren hebben gekrabd dat het duel al niet voor rust beslist was. Bij een stand van 2-0 kreeg Gerard Breider een uitgelezen mogelijkheid om van de tweede helft een formaliteit te maken.

Asperen-trainer Richard Smaal hield dan ook een dubbel gevoel over aan de wedstrijd. “De teleurstelling overheerst als je na de eerste helft met 2-0 voor staat. We hadden ze de nekslag kunnen en moeten geven. Maar vooraf had ik voor dit punt getekend”, was hij eerlijk.

Zijn collega Jerome Ceton van Arkel was vooral blij met de veerkracht die zijn ploeg in de tweede helft toonde. “Gezien de mogelijkheden hadden we hier ook zomaar kunnen winnen. Ik ben blij dat het team na rust wel winnaarsmentaliteit heeft getoond. Dat we hier nog een punt pakken, geeft een boost.”

Opgelegde kans
Het was Arkel dat in de derde minuut via een razendsnelle counter al op een snelle 0-1 voorsprong had kunnen komen. Niek Trappenburg zag zijn inzet vanaf vijf meter echter worden gekeerd door Asperen-keeper Dennis Rooijakkers. De rebound was aan Jeffrey Scheffers ook niet besteed.

Nog geen twee minuten later lag de bal er aan de andere kant van het veld wel in. Op een scherpe voorzet van Dick Schaaij zag Maikel Groenenberg zijn doelpunt wegens vermeend buitenspel echter geannuleerd worden. Asperen bleef het tempo bepalen en na een steekpass van de goed spelende Groenenberg schoot Breider vanaf randje 16 hard raak: 1-0.

Geen hattrick
Een klein kwartier later van hetzelfde laken een pak. Een splijtende pass van diezelfde Groenenberg werd op waarde geschat door Breider, die na het omspelen van Arkel-doelman Johnny de Groot zijn tweede van de middag binnenschoot. Opnieuw Breider werd luttele seconden voor rust in stelling gebracht om zijn hattrick te voltooien en daarmee het duel op slot te gooien, maar ditmaal was De Groot hem wel de baas.

Spanning terug
Met Joey van Assendorp verhuisd naar de punt van de aanval begon Arkel met de wind in de rug sterk aan de tweede helft. Op het uur was het uitgerekend Van Assendorp die de spanning in het duel terug bracht. Hij rondde een corner van Robert Scheurwater met succes af.

Het duel werd extra spannend nadat gelegenheidsverdediger Robbin Boon zich door een lange bal liet verrassen. Zijn door de wind gedragen achterwaartse kopbal belandde uit het niets achter zijn eigen doelman: 2-2. In de kleine tien minuten tijd die scheidsrechter Simon uit Zwijndrecht bijtrok, werd vervolgens niet meer gescoord.

Arkel is door de winst van Groot-Ammers weer hekkensluiter in 3C, Asperen blijft elfde.

Bron: Regiovoetbal