22 oktober 2015 20:00

Scheidsrechter

A. van doesburg

Onbekend

In Rossum speelde Asperen de eerste wedstrijd, in het nieuw opgezette toernooi van Regio-voetbal, tegen de Hurwenen Rossum Combinatie HRC'14.

Al na 2 minuten lag de bal in het doel bij HRC’14. Na een te korte terugspeelbal legde Melvin Collé het leder breed op Gerard Breider, die gemakkelijk scoorde. 0-1

Asperen, dat de bal veelvuldig rondspeelde zette na 14 minuten Michiel den Hartog vrij voor de keeper. Met een goede afronding schoot hij de 0-2 binnen.

Binnen het half uur rondde Gerard Breider wederom goed af na breed leggen van Melvin Collé. 0-3

Hierna volgde een verdedigend mindere periode. Een schot van 16 meter kon nog gekeerd worden door Dennis Rooijakkers. De terug stuiterende bal werd vrij ingeschoten. 1-3

In de 38e minuut werd weer een HRC aanval verkeerd ingeschat en de thuisclub kwam terug tot 2-3.
Asperen verhoogde het tempo in de laatste minuten en in de 41e minuut schoot Michiel den Hartog wederom onberispelijk binnen. 2-4

2 minuten later was de beurt aan Tareq Ibrahim. Na een actie vanaf de rechterflank soleerde Tareq het 16 metergebied in en schoot met links hard binnen.

De tweede helft kende na 2 wissels een iets ander beeld. HRC’14, dat met veel werkvoetbal de aansluiting zocht, creërde niet echt kansen maar maakte het Asperen wel moeilijk. Vooral de kalende spits legde veel arbeid in zijn spel, maar kwam vooralsnog bij de afwerking kracht tekort. Toch wist hij in de 53e minuut 3-5 te scoren.

In de laatste minuut kreeg een HRC speler nog een directe rode kaart na een onnodig harde charge op Asperen keeper Dennis Rooijakkers.

Asperen kwam verder niet meer in de problemen.