Scheidsrechter

A.Damsteeg

Onbekend

Opstelling

Na een week van herstel en goed trainen was het vandaag voor ons erg belangrijk om te winnen. Als we zouden winnen bleven we op nummer 1 staan, zouden we verliezen wordt Capelle de nieuwe nummer 1. De wedstrijd begon wat later dan gewend en ook het B-veld was voor ons een tegenvaller. We moesten echter roeien met de riemen die we hadden. Iedereen met de blessures van vorige week waren zo goed mogelijk weer oplapt door Ilona, dus we konden er weer tegenaan.

We startten fel en voetbalden goed. We merkten wel gelijk dat we tegenstand hadden, maar we kwamen er toch een paar keer goed uit. Na 12 minuten was het dan ook Marlène die ons terecht op voorsprong zette. Simone maakte een goede actie, haar schot kon de keepster nog tegenhouden, de rebound van Marlène echter niet meer 1-0. 5 minuten later was het Sharon die de bal van afstand prachtig in het doel schoot 2-0. We voetbalden door, maar naar verloop van tijd merkten we dat het eerste half uur behoorlijk wat kracht kostte. Daarom kreeg Capelle wat meer ruimte en die hadden we ze niet moeten geven. Binnen 3 minuten stond het opeens weer 2-2.

Na de rust stonden we positioneel niet goed en gaven we Capelle wederom te veel ruimte. We konden er daarom ook op wachten dat zij vrij snel de 2-3 maakten. We waren weer wakker geschud en begonnen hard te werken om daar iets aan te doen. Het antwoord kwam van Sharon, die de vrije trap fraai over de keepster in het doel schoot 3-3. Vanaf dat moment hadden we de smaak weer te pakken en voetbalden we vol voor de overwinning. De kansen die we kregen gingen er helaas niet in. Tot de goede speelster van Capelle neerging in de 16 en zij een penalty kregen. We kwamen 3-4 achter en dan weet je dat het gebeurd is. We gingen nog wel met 3 spitsen spelen en creëerden nog wat kansen, maar het was gedaan met Asperen. Dat bleek ook wel in de laatste minuten toen we ze de mogelijkheid gaven om nog 2 keer te scoren. Een ietwat geflatteerde uitslag, want voetballend waren wij beter. Maar de individuele kwaliteiten van Capelle waren vandaag sterker dan het geheel van Asperen. Een zure nederlaag dus, omdat we nu ook naar de tweede plek zijn gezakt. We kunnen nu 2 weken kijken wat de rest in de competitie gaat doen, daarna is het de beurt aan ons om het weer op te pakken en te laten zien dat we op de 1ste plaats thuis horen.