Onbekend

Opstelling

28-10-2017

Asperen MO17-1 – Roda Boys/Bommelerwaard MO17-1

Lieve lezers na de glansrijke overwinning van vorige week gaat vandaag de competitie gewoon weer verder. De tegenstander van vandaag is geen onbekende voor de Girls, namelijk Roda Boys/Bommelerwaard MO17-1. Deze meiden zijn we ook al in de beker competitie tegen gekomen en iedereen herinnert zich nog wel die scheidsrechter die als een dirigent met zijn witte lokken over het veld flaneerde.

Vandaag compleet dus 3 wissels, we lijken in de winning mood te zijn want de toss wordt ook gewonnen en Roda etc etc  mag aftrappen. Tot dat moment was er nog geen vuiltje aan de lucht. Zodra het fluit signaal heeft geklonken krijgt het team een soort van angst over zich heen. Er wordt niet gevoetbald, de tegenstander krijgt alle ruimte om er lustig op los te combineren, wat in de 4e minuut resulteert in een 0 – 1 achterstand. Met man en macht wordt geprobeerd om de tegenstander van het scoren af te houden, wat het team aardig schijnt te lukken. Dat we goeie keepers hebben hoef ik u inmiddels niet meer te vertellen, als de veldspelers de tegenstander niet meer kunnen tegenhouden is daar dan altijd nog die fel oranje gekleurde tijger die in de goal alles probeert tegen te houden. Dat schijnt aardig te lukken tot in de 36e minuut een corner voor de tegenstander geheel verkeerd door de meiden wordt beoordeeld. De corner wordt door de tegenstander bij de 2e paal geschoten waarna hij stil komt te vallen. Waar de trainer schreeuwt om de bal een trap te geven richting Heukelum, lijkt het wel of de meiden keurig netjes een stap opzij doen om de tegenstander maar vooral de gelegenheid te geven om eens een doelpuntje te maken. Roda etc etc etc  maakt daar gretig gebruik van en scoort de 0 – 2.

Na een teleurstellende 1e helft wordt het tijd voor een bakkie. In de kleedkamer kan je een speld horen vallen. De trainer zucht eens diep en de meiden verwachten een donder speech, maar in plaats daarvan schud de trainer eens met zijn hoofd en vraagt alleen maar aan de meiden waar het mis is gegaan in de 1e helft. Schoorvoetend komt het los bij de meiden en laten ze horen dat ze best wel weten waar het mis is gegaan. Het advies van de trainer is alleen maar, als je weet wat er mis is gegaan, weet je ook wat je moet doen om het goed te doen.

De scheids komt ons halen en het team komt het veld op met een verbeten blik in hun ogen, rechte rug en borst vooruit. De tegenstander voelt dat er iets aan de hand is en zijn best wel onder de indruk van de blikken die ze toegeworpen krijgen van de Girls. Asperen trapt af en er wordt direct gekozen voor een voorzichtige opbouw van het spel. Er blijkt zich bij de meiden een ware gedaante verwisseling te hebben plaats gevonden. Waar de tegenstander in de 1e helft vrijuit kon spelen worden ze nu opgevangen door Tijgerinnen van Asperen, met uiteraard Sydney die weer ouderwets sleurt en trekt over het veld, krijgen de meiden weer lef en zetten Roda etc etc etc  goed onder druk. Alleen het scoren in nog een puntje. Dat probeert de trainer op te lossen door een ongebruikelijke opstelling neer te zetten. Met 4 spitsen en 4 middenvelders proberen de meiden de druk dusdanig op te voeren. Dat houd natuurlijk wel in dat de Roda etc etc etc af en toe nog wel gevaarlijk door kan komen. Maar met de snelheid van Jadien en het lastig voor de voeten lopen van Flore wordt dit vakkundig opgelost. En als ook deze 2 laatste hindernissen zijn genomen staat daar dan ook nog 1 van onze 2 geweldige keepers Fleur Kortstee die er alles aan doet om de tegenstander van het scoren af te houden. Als de tegenstander dan toch nog weet te scoren wordt deze door de scheidsrechter afgeblazen omdat er buitenspel is geconstateerd.

Al met al een wedstrijd met 2 gezichten, waar in de 1e helft de Girls zich als beginnelingen naar de slachtbank hebben laten leiden hebben ze zich in de 2e helft van een heel andere kant laten zien en strijd geleverd. Trainers en toeschouwers zien dus wel dat ondanks de zware competitie de meiden met strijd een hele hoop kunnen compenseren.

Lieve lezers wederom een verslag van uw Razende Reporter, tot volgende week.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!